Baking: Blueberry Muffins

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b2There are two fruits that I like no matter what size, what consistency, no matter what: Cherries and blueberries. Which is why I sometimes have a very strong craving for blueberry muffins. Like last Wednesday.

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There are two key points in this recipe: 1) If you want them to taste sweeter, go on with all the sugar. 2) Mashing the blueberries so all the yummy juices are in the batter (making the muffin a bit off in color) is crucial. Do NOT skip this step.

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베이킹 혹은 빵굽기를 즐겨하는 편이지만 복잡한것도 싫고 재료 너무 이것저것 많이 필요한것도 싫고 부엌도 꽤 작은 편이라서 되도록 간단한 레시피를 선호하는 편이다. 물론 이것저것 들어가는 레시피들이 일단 읽기에도 뭔가 있어(?) 보이고 보기에도 좋겠지만 내 경험상 꼭 많은 재료가 들어간다고 제일 맛있는것도 아니고 적게 들어간다고 맛없는것도 아니었다. 그래서 복잡한 재료들이 나오면 바로 뒤로가기를 누름. 당근케익과 함께 나의 무한사랑을 받고 있는 블루베리 머핀은 그리하여 가장 간단하고도 간편한 레시피를 선택해 만들어보았는데… 블루베리를 짓눌러서 넣어야한다는 귀찮음이 있었지만 그래서인지 블루베리 맛 폭발!

Makes 12 muffins.

Ingredients

  1. Butter: 8 tablespoons (softened but I always forget and microwave it a bit)
  2. Sugar: 1 cup
  3. Sugar: 2 tablespoons (for sprinkling top)
  4. Eggs: 2
  5. Pure vanilla extract: 1 teaspoon
  6. Baking powder: 2 teaspoons
  7. Salt: 1/4 teaspoon
  8. Fresh or thawed frozen blueberries: 2 1/2 cups
  9. Flour: 2 cups
  10. Milk: 1/2 cup
  11. Cinnamon: 1/4 teaspoon (for sprinkling top)

Recipe

  1. Preheat to 190 degrees C.
  2. Cream butter until smooth.
  3. Add 1 cup of the sugar and then mix.
  4. Add the eggs, vanilla, baking powder and salt. Mix.
  5. In another bowl, MASH 3/4 blueberries with the back of a fork. Add to the batter and mix again.
  6. Slowly add in the flour and milk.
  7. Fold in the leftover blueberries and mix well with your hand (to avoid crushing all of them).
  8. In a smaller bowl, mix the 2 tablespoons of sugar and cinnamon.
  9. Fill up the muffin cups and sprinkle the sugar/cinnamon mix over the muffins.
  10. Bake 25-30 minutes. Let cool for at least 20-30 minutes before eating.

레시피

  1. 오븐은 190도로.
  2. 버터 믹싱
  3. 설탕 1컵 넣고 믹싱
  4. 달걀, 바닐라, 베이킹 파우더, 소금 넣고 또 믹싱.
  5. 3/4정도의 블루베리를 다른 그릇에 담고 포크로 짓눌러주기. 4번에 넣고 가볍게 믹싱
  6. 밀가루와 우유 넣고 섞어주고
  7. 남은 블루베리를 넣고 블루베리들이 망가지지 않도록 손으로 잘 섞어줌.
  8. 작은 그릇에 설탕과 시나몬 섞어주고
  9. 머핀틀에 담고 위에 8번을 솔솔 뿌려줌
  10. 25-30분동안 구워주고 적어도 20분 정도는 식힌 후에 고고!

Tweaked a bit from allrecipes.com

All photos by rachelsanghee

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